蜜桃交友

Пошук

Ян Павел ?? падчас в?з?ту ? Афрыку. ?люстрацыйнае фота Ян Павел ?? падчас в?з?ту ? Афрыку. ?люстрацыйнае фота 

40-годдзе заснавання Фонду Яна Па?ла ?? на карысць Сахеля

Сёлета адзначаецца 40-годдзе з дня заснавання Фонду Яна Па?ла ?? на карысць Сахеля. Пантыф?к прыня? такое рашэнне ? 1984 годзе пасля свайго першага в?з?ту ? Афрыку, дзе ён асаб?ста ?бачы? трагедыю людзей, як?я пакутуюць ад засух? ? апустыньвання.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

Каб зразумець матывы Яна Па?ла ??, трэба прачытаць яго гам?л?ю, прамо?леную 10 мая 1980 года ? Уагадугу. Пытанне доступу да вады, патлумачы? Пантыф?к, “з’я?ляецца пытаннем м?жнароднай справядл?васц?, асабл?ва ? аднос?нах да тых кра?н, як?я занадта часта пакутуюць ад такога роду бедства?, кал? ?ншыя знаходзяцца ? геаграф?чных або кл?матычных умовах, як?я можна назваць прыв?леяваным? ? пара?нанн? з ?м?”. Як адзначы? тады Папа, “гэта таксама пытанне м?ласэрнасц? для тых, хто верыць, што кожны мужчына з’я?ляецца братам, а кожная жанчына – сястрой, чые пакуты пав?нны адчуваць ? палягчаць усе. Справядл?васць ? м?ласэрнасць, не пав?нны ведаць н? меж, н? абмежавання?”.

Суб'ектам Фонду з'я?ляюцца дзевяць кра?н: Бурк?на-Фасо, Каба-Вэрдэ, Чад, Гамб?я, Гв?нея-Б?са?, Мал?, Ма?рытан?я, Н?гер ? Сенегал. Яго мэта – "падрыхто?ка людзей, як?я змагаюцца з засухай ? апустыньваннем ? дапамагаюць ахвярам засух? ? Сахельск?м рэг?ёне”. Рада дырэктара?, якая складаецца з дзевяц? прэлата?, што прадста?ляюць Касцёлы кожнай з 9 кра?н-члена? ? прызначаюцца адпаведным? б?скупск?м? канферэнцыям?, мае свой генеральны сакратарыят у Уагадугу. Святы Пасад удзельн?чае ? пасяджэннях на ?зро?н? свайго прадста?н?ка.

З 1 студзеня 2017 года, у адпаведнасц? з папск?м дакументам Humanam Progressionem, к?раванне Фондам было перададзена Дыкастэры? па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека.

09 л?пеня 2024, 10:10