蜜桃交友

Пошук

Члены Папскай швейцарскай гварды? на плошчы святога Пятра Члены Папскай швейцарскай гварды? на плошчы святога Пятра  (ANSA)

34 швейцарск?я гвардзейцы складуць прысягу на вернасць Папу

6 мая 2024 года ? Ватыкане пройдзе традыцыйная штогадовая цырымон?я прысяг? новых рэкрута? Папскай швейцарскай гварды?. Сёлета яе складуць 34 гвардзейцы.

Аляксандр Панчанка - Pope

Рэкруты ?рачыста прысягнуць баран?ць Папу ? ?с?х яго законных наступн?ка?, не шкадуючы с?л, а кал? будзе неабходна – нават коштам уласнага жыцця. Яны паабяцаюць павагу, вернасць ? паслухмянасць сва?м камандз?рам, ? папросяць дапамог? ? Бога ? святых. 16 навабранца? прачытаюць тэкст прысяг? па-нямецку, 16 – па-французску, 2 – па-?тальянску ? 2 па-рэтараманску, згодна са сва?м паходжаннем.

Цырымон?я пройдзе ?вечары ? Панадворку святога Дамаса ватыканскага Апостальскага палаца. Ёй будзе папярэдн?чаць святая ?мша ? баз?л?цы святога Пятра, якую ран?цай узначал?ць кардынал П’етра Парал?н, Дзяржа?ны сакратар Яго Святасц? Папы.

Днём раней, 5 мая, члены вайсковага корпуса збяруцца на мал?тву Нешпара? у ватыканск?м касцёле Санта-Марыя-Дэла-П’ета на Кампа-Санта-Тэ?тон?ка. Затым, на плошчы Рымск?х пратамучан?ка?, адбудзецца ?складанне вянка ? памяць пра 189 гвардзейца?, заг?нулых 6 мая 1527 года пры абароне Папы Кл?мента VII ад войска? ?мператара Карла V, ? ?ручэнне ?знагарод. Ад ?мя Франц?шка цырымон?ю ?значал?ць Субстытут па агульных справах Дзяржа?нага сакратарыяту, арцыб?скуп Эдгар Пэн’я Пара.

З нагоды прысяг? рэкрута? Папскай гварды? ? Ватыкан прыбудзе аф?цыйная дэлегацыя Швейцарскай канфедэрацы?, пад к?ра?н?цтвам В?цэ-прэз?дэнта В?олы Амерд. У яе склад будуць уваходз?ць высокапаста?леныя прадста?н?к? швейцарскага ?раду, арм??, мясцовых улада? ? еп?скапату.

18 красав?ка 2024, 11:33