70-годдзе пакл?кання Франц?шка да святарства
Аляксандр Панчанка – Pope
У гэты дзень 17-гадовы Хорхэ Марыа Бергол?а планава? раздзял?ць з сябрам? радасць студэнцкага свята, але будучы пабожным катол?кам, вырашы? спачатку памал?цца ? храме. Ран?цай ён прыйшо? у касцёл святога Хасэ дэ Флорэса ? Буэнас-Айрэсе, як? звычайна адведва?, ? сустрэ? там невядомага яму святара. У юнака ?зн?кла моцнае жаданне паспавядацца, а таксама адчуванне быццам “Нехта” яго чака?, ? “чака? да?но”.
“Пасля споведз? я адчу?, што нешта змян?лася. Я не бы? так?м як раней. Я быццам пачу? голас, пакл?канне: я бы? перакананы, што пав?нен стаць святаром”, - дзял??ся Пантыф?к у в?г?л?ю ?рачыстасц? Спаслання Святога Духа ? 2013 годзе. На свята з сябрам? Хорхэ Бергол?а ? той дзень не пайшо?, а вярну?ся дамо? з упэ?ненасцю у тым, што Бог кл?ча яго за Сабой.
Франц?шак падкрэсл?ва?, што яго пакл?канне нарадз?лася ? вын?ку сустрэчы з Божай м?ласэрнасцю. У сувяз? з гэтым ён выбра? у якасц? б?скупскага дэв?за словы, як?я нагадваюць пра пакл?канне Езусам святога Мацвея, узятыя з гам?л?? сярэднявечнага святара, святога Беды Вялебнага: Miserando Atque Eligendo – Зл?тава?шыся, выбра? яго.
Каментуючы знакам?ты мастацк? твор Караваджа Пакл?канне святога Мацвея, Пантыф?к прызнава?ся, што, гледзячы яго, адчувае сябе як апостал на карц?не: грэшн?кам, на якога ск?рава? поз?рк Езус Хрыстус – поз?рк м?ласэрны, по?ны л?тасц? ? любов?.