10-годдзе падарожжа Святога Айца ? Па?днёвую Карэю
Аляксандр Панчанка – Pope
“Дарагая моладзь, я запрашаю вас задумацца пра адну цудо?ную рэч: Бог люб?ць нас так?м?, як?м? мы ёсць, а не так?м?, як?м б нас хацела бачыць грамадства: так?м?, як?я мы ёсць – з нашым? недахопам? ? абмежаванням?. Будзьце ?пэ?неным?, таму што Бог – гэта Айцец, як? люб?ць нас”, - нап?са? Святы Айцец у сацыяльнай сетцы X, суправадз??шы сваё кароткае паведамленне хэштэгам YouthDay (Дзень моладз?).
Гало?ным? мэтам? падарожжа Папы ? Карэю был? сустрэча з аз?яцкай катал?цкай моладдзю ? беатыф?кацыя 129 карэйск?х мучан?ка?, пераважна свецк?х верн?ка?, як?я здзейсн?л? важны ?клад у евангел?зацыю сваёй кра?ны.
Звяртаючы ?вагу на прыклад новых благасла?лёных, Франц?шак закл?ка? юнако? ? дзя?чат быць акты?ным? ?дзельн?кам? жыцця Касцёла, даючы сведчанне пра Хрыста ? дапамагаючы “будаваць свет, у як?м усе змогуць жыць у супако? ? сябро?стве, пераадольваючы бар’еры, перамагаючы падзелы, адма?ляючыся ад нас?лля ? забабона?”.
Па?днёвая Карэя мае высок? ?зровень колькасц? маладога насельн?цтва, якое складае дзве трэц? ?с?х жыхаро?. У 2027 годзе ? стал?цы гэтай дзяржавы, Сеуле, адбудуцца Сусветныя дн? моладз?, на як?х збяруцца юнак? ? дзя?чаты з ?с?х кантынента?. 28 л?пеня 2024 года ? мясцовым катэдральным касцёле прайшла аф?цыйная цырымон?я распачацця падрыхто?к? да глабальнага катал?цкага форума.