蜜桃交友

Пошук

2023.05.27   tydzien belarus

Тыдзень у Беларус? – важнае

Новы пробашч у М?нску, Музычная майстэрня, ахвяраванне б?скупскага пярсцёнка – агляд найбольш значных падзей, як?я адбыл?ся ? Катал?цк?м касцёле ? Беларус? на гэтым тыдн?, падрыхтавала Беларуская рэдакцыя Pope. Прапануем вашай увазе самае важнае з жыцця беларуск?х катол?ка?.

Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Pope

Арцыб?скуп змян?? пробашча закрытага Чырвонага касцёла ? М?нску. 26 л?пеня 2024 года М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? арцыб?скуп Юзаф Стане?ск? прызначы? новага пробашча параф?? Святога Сымона ? Святой Алены ? М?нску – закрытага ?жо амаль два гады Чырвонага касцёла. ?м ста? ксёндз Франц Рудзь, як? да гэтага бы? пробашчам параф?? Мац? Божай Будсла?скай у М?нску. Як сцвярджаецца ? паведамленн? арх?дыяцэз??, ксёндз Уладз?сла? Завальнюк, у сувяз? з дасягненнем 75-гадовага ?зросту, у адказ на ск?раваную ад яго просьбу бы? звольнены з пасады пробашча.

Музычная майстэрня сабрала ? ?вянцы каля дзвюх соцень удзельн?ка?. 22 л?пеня 2024 года пры франц?шканск?м кляштары распачалася 20-я Музычная майстэрня – мерапрыемства для музыка?, як?я жадаюць праслав?ць Бога сва?м? талентам?. Удзельн?к? вывучаюць л?тург?чны харавы спе?, таксама для ?х праводзяць майстар-класы на некальк?х ?нструментах. Найстарэйшаму ?дзельн?ку сёлетняй Майстэрн? 65 гадо?, ? гэта рэкорд. А палова ?дзельн?ка? – моладзь да 18-? гадо?.

Арцыб?скуп Тадэвуш Кандрусев?ч ахвярава? Мац? Божай Гудагайскай свой б?скупск? пярсцёнак. Падчас урачыстасц? 20-21 л?пеня 2024 года ? санктуары? Мац? Божай Шкаплернай у Гудага? арцыб?скуп-эмерыт адзначы? 35-ю гадав?ну з таго часу, як бы? абвешчаны б?скупам. Гэта адбылося ? 1989 годзе менав?та ? Гудага?. Цяпер ?ерарх пак?ну? у дар Мац? Божай свой б?скупск? пярсцёнак, як? атрыма? з рук Папы Яна Па?ла II, на знак удзячнасц? за Яе дапамогу ? апеку на працягу ?сяго яго служэння, асабл?ва ? тыя першыя вельм? складаныя гады адраджэння Касцёла ? Беларус? ? ? Рас??.

Рэкалекцы? для юнако? ? м?н?странта? прайшл? ? гродзенскай сем?нары?. З 19 па 21 л?пеня 2024 года юнак? з розных месца? Беларус? сабрал?ся на духо?ныя практыкаванн?, як?я давал? магчымасць засяродз?ць увагу на мал?тве. Таксама ?дзельн?к? знаём?л?ся з беларуск?м? санктуарыям? – месцам? жывога культу ? народнай пабожнасц?, наведал? месца спачыну жыхаро? Гродна ? Л?пска ? Навумав?цк?м лесе, дзе ?зял? ?дзел у ?мшы ? гадав?ну ?х мучан?цкай смерц? ад рук нацыста?.

Caritas падтрымл?вае вяско?ца? у М?нскай вобласц?. Шостае лета запар Дабрачыннае катал?цкае таварыства Caritas М?нск перадае патрабуючым куранята?. ?н?цыятыва рэал?зуецца ? межах сацыяльнага праекту, партнёрам якога з’я?ляецца Caritas дыяцэз?? Л?нца (А?стрыя). Падчас першага л?пеньскага выезду куранят атрымал? жыхары Лагойска, Смаляв?ча?, Ляско?к?, Засла?я ? Маладзечна. Усяго дапамогу ад Caritas атрымал? звыш 100 чалавек, як?м перадал? болей за 1000 гадаванца?.

Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.

27 л?пеня 2024, 09:20