Дзесяць с?надальных груп падвял? вын?к? працы ? Ватыкане
Аляксандр Амяльчэня - Pope
Сустрэча пачалася з мал?твы за хуткае выздара?ленне Святога Айца. Падчас мерапрыемства кожны з каардынатара? прадстав?? справаздачу аб працы сваёй групы, падрабязна спын??шыся на выкарыстаных метадах, удзельн?ках ? часовых рамках завяршэння даследавання?.
Айцец Джакама Коста, кансультант Генеральнага сакратарыята, падкрэсл?? неабходнасць захавання аднастайнасц? ? афармленн? ? прадста?ленн? справаздач групам? даследавання.
Кардынал Марыа Грэк нагада? удзельн?кам сустрэчы пра магчымасць атрымання дадатковых прапано? праз электронную пошту synodus@synod.va да 31 сакав?ка 2025 года, як было абвешчана на адкрыцц? Другой сес?? XVI Звычайнай Генеральнай Асамбле? С?нода Б?скупа?.
Варта адзначыць, што дзесяць даследчых груп был? створаны ? сакав?ку 2024 года пасля выдання Папам Франц?шкам спецыяльнага дакумента аб супрацо?н?цтве пам?ж дыкастэрыям? Рымскай куры? ? Генеральным сакратарыятам С?нода. У л?сце да кардынала Марыа Грэка Пантыф?к даручы? яму забяспечыць працу груп "згодна з сапра?дным с?надальным метадам".
Канан?чная кам?с?я выказала гато?насць суправаджаць працу, асабл?ва ? пытаннях, як?я датычацца згоднасц? зместу, прадста?ленага даследчым? групам?, з Канан?чным правам Касцёла. Усе новыя прапановы, як?я паступяць да вызначанага тэрм?ну, будуць неадкладна перанак?раваны сакратарам адпаведных груп для далейшага разгляду.