40-годдзе дыпаднос?н пам?ж Святым Пасадам ? Вял?кабрытан?яй
Аляксандр Панчанка – Pope
Дыпламатычныя стасунк? пам?ж Апостальскай Стал?цай ? Вял?кабрытан?яй был? аф?цыйна адно?лены 29 сакав?ка 1982 года пасля амаль 450-гадовага перапынку, выкл?канага наступствам? Рэфармацы?. У гэты дзень был? прызначаны брытанск? пасол пры Святым Пасадзе ? Апостальск? нунцый у Лондане.
Затым аднос?ны был? ?мацаваны двума папск?м? в?з?там? ? Вял?кабрытан?ю: Яна Па?ла ?? ? 1982 годзе ? Бэнэдыкта XVI у 2010 годзе. Важнае значэнне мел? таксама шматл?к?я в?з?ты ? Ватыкан каралевы Вял?кабрытан?? Ел?заветы ??.
У л?тург?? з нагоды чарговага юб?лею адна?лення дыпламатычных аднос?н прыня? удзел пасол Вял?кабрытан?? пры Святым Пасадзе Крыстафер Трот, а таксама ватыканск?я ? англ?йск?я ?ерарх?, сярод як?х кардынал В?нсэнт Н?калс, арцыб?скуп Вэстм?нстэрск?, ? арцыб?скуп Пол Рычард Галахер, Сакратар па аднос?нах Апостальскай Стал?цы з дзяржавам?.
У гам?л?? кардынал Дзяржсакратар, м?ж ?ншым, нагада? пра старажытныя сувяз? пам?ж брытанскай манарх?яй ? рымскай базыл?кай святога Па?ла за мурам?: з часо? позняга сярэднявечча англ?йск?я карал? был? ганаровым? апекунам? гэтай святын?.
Святы Пасад ? Вял?кабрытан?я цесна супрацо?н?чаюць у сферах барацьбы з сучасным рабствам, гандлем людзьм?, кл?матычным? зменам?, а таксама ? прасо?ванн? м?ру ? Е?ропе ? Афрыцы.