蜜桃交友

Пошук

Шыльда на штаб-кватэры Кангрэгацы? евангел?зацы? народа? Шыльда на штаб-кватэры Кангрэгацы? евангел?зацы? народа? 

400 гадо? Кангрэгацы? евангел?зацы? народа?

400 гадо? таму, 6 студзеня 1622 г., Грыгорый XV заснава? Кангрэгацыю de Propaganda Fide, даручы?шы ёй падвойную задачу: садзейн?чаць уз'яднанню хрысц?ян ? распа?сюджваць веру сярод язычн?ка?.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

Стварэнне новай структуры Рымскай куры? стала ? пэ?ным сэнсе кульм?нацыяй працяглага перыяду намагання? Пантыф?ка? вывесц? м?с?ю з амаль выключнай юрысдыкцы? калан?яльных дзяржа? ? е?рапейск?х л?дара?. Гаворка ?шла пра перанак?раванне дзейнасц? Касцёла, як Старога, так ? Новага Свету, на чыста духо?ныя мэты, адмову ад шкоднай дагэтуль м?с?янерскай практык?, якая вялася пад патранажам е?рапейск?х калан?яльных дзяржа?, ? пра пераадоленне вузк?х ?нтарэса? манаск?х ордэна? ? кангрэгацый у м?с?янерскай дзейнасц?. Новая структура атрымала па?намоцтвы прымаць неабходныя рашэнн?, каб забяспечыць хуткасць ? эфекты?насць вял?кай справы евангел?зацы?.

Так пача?ся пераход ад калан?яльнай да чыста касцёльнай м?с??. М?с?янерская дзейнасць на ?с?х кантынентах стала звычайным ? эксклюз??ным ?нструментам папскай юрысдыкцы?, што супярэчыла мэтам калан?яльных л?дара?, як?я жадал? прышчап?ць чыста е?рапейскую форму хрысц?янства ? выступал? супраць мясцовай спецыф?к?.

Сёння мэты Кангрэгацы? евангел?зацы? народа?: забеспячэнне прав?льнага размеркавання м?с?янера?, клопат аб фармацы? дыяцэз?яльнага духавенства ? катэхета?, а таксама даручэнне м?с?йных тэрыторый манаск?м кангрэгацыям ? мясцовым Касцёлам.

Згодна з апошняй статыстыкай, апубл?каванай ватыканск?м м?с?янерск?м ?нфармацыйным агенцтвам Fides з нагоды Сусветнага дня м?с?й 24 кастрычн?ка 2021 года, у цяперашн? час у кампетэнцы? Кангрэгацы? знаходзяцца 1117 касцёльных адз?нак: большасць у Афрыцы – 517 ? ? Аз?? – 483, затым у Амерыцы – 71 ? Ак?ян?? – 46. Гэта арх?дыяцэз?? ? дыяцэз??, тэрытарыяльныя абацтвы, апостальск?я в?карыяты, апостальск?я прэфектуры, м?с?? sui juris, тэрытарыяльныя прэлатуры, апостальск?я адм?н?стратуры ? ваенныя ардынарыяты.

06 студзеня 2022, 10:46