5-годдзе Дыкастэры? па справах свецк?х, сям’? ? жыцця
Аляксандр Панчанка – Pope
“Касцёл, клапатл?вая Мац?, за?сёды, на працягу стагоддзя?, з вял?кай увагай ? павагай став?цца да свецк?х верн?ка?, сям’? ? жыцця, выя?ляючы любо? м?ласэрнага Зба?цы да чалавецтва”, - так?м? словам? пачынаецца г?старычнае motu proprio Святога Айца.
Дыкастэрыя па справах свецк?х, сям’? ? жыцця пераняла абавязк? ? функцы?, як?я раней належал? да Папскай рады пра справах свецк?х ? Папскай рады па справах сям’?. Яна аф?цыйна пачала сваю дзейнасць 1 верасня 2016 г., з спыненнем ?снавання вышэйзгаданых Папск?х рада?.
Яшчэ раней, 4 чэрвеня 2016 г. Франц?шак зацвердз?? ad experimentum cтатут Дыкастэры?, паводле якога, новая структура была падзелена на тры Секцы?: па справах свецк?х верн?ка?, па справах сям’? ? па справах жыцця. Яе кампетэнцы? стал? распа?сюджвацца на пытанн?, звязаныя з дзейнасцю Апостальскай Стал?цы ? сферы садзейн?чання жыццю ? апостальства свецк?х верн?ка?, душпастырства сям’? ? яе м?с??, абароны ? падтрымк? чалавечага жыцця.
Дыкастэрыю ?значал?? прэфект у асобе амерыканскага б?скупа ?рландскага паходжання Кэв?н Джозэф Фарэл, як? да гэтага бы? пастырам Даласкай дыяцэз?? ? ЗША. Сакратаром структуры бы? прызначаны браз?льск? святар, а. Алешандрэ Ав? Мэло, а падсакратарам? – дзве ?тальянск?я свецк?я верн?цы: Л?нда Г?зон? ? Габрыэла Гамб?на. Першая к?руе Секцыяй па справах жыцця, а другая – па справах свецк?х. Яны стал? першым? жанчынам? на так?х высок?х пасадах у ватыканск?х структурах.