50 гадо? таму Пантыф?к ствары? дыкастэрыю па дабрачыннасц?
Аляксандр Амяльчэня - Pope
На той час новая структура пав?нна была каардынаваць дабрачынную дзейнасць Касцёла, падтрымл?ваць усебаковае разв?ццё чалавека ? хрысц?ян, а таксама ад ?мя Папы аказваць дапамогу пацярпелым у крыз?сах ? катастрофах.
Рада каардынавала катал?цк?я дабрачынныя ?н?цыятывы ? кантралявала дзейнасць Caritas Internationalis. Апошн?м яе старшынёй бы? кардынал Рабер Сара. У рамках рэформы Рымскай куры? 1 студзеня 2017 г. кампетэнцыя Рады была перададзена створанай Франц?шкам Дыкастэры? па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека.
З самага пачатку Cor Unum змяшчала сваю дзейнасць у кантэксце сацыяльнага служэння, якое Касцёл ажыцця?ля? праз Папскую раду Iustitia et Pax. Кал? "сацыяльнае служэнне" тычылася ? першую чаргу грамадскага разв?цця, у Cor Unum на першы план выходз?л? душпастырск?я ? тэалаг?чныя акцэнты. Акрамя матэрыяльнай беднасц? ?снуе ? духо?ная; Касцёл не пав?нен заплюшчваць вочы на абедзве – гэта бы? дэв?з Папскай рады.
Cor Unum ?мкнулася, у прыватнасц?, пабудаваць тэалаг?чны фундамент для матывавання верн?ка? да "служэння любов?", як?м з'я?ляецца Caritas. Нямецк? кардынал Па?ль Ёзэф Кордэс, старшыня дыкастэры? ? 1995-2000 гадах, успам?на?, што падчас уступлення на пасаду Ян Павел ?? сказа? яму: "Caritas пачынаецца не з грошай". Папа падкрэсл?? тады, што “caritas” з'я?ляецца адным з асно?ных абавязка? кожнага ахрышчанага, ? таму катал?цк?я арган?зацы? дапамог? пав?нны мець выразны катал?цк? проф?ль. Адсюль Кордэс аддава? перавагу называць працу, якой к?рава?, "папск?м карытасам".
Cor Unum стала вядома дапамогай у крыз?сных с?туацыях ? катастрофах. У выпадку канфл?кта? ? стых?йных бедства? старшыня дыкастэры? часта ездз?? у якасц? першага прадста?н?ка Апостальскай Стал?цы ? пацярпелыя рэг?ёны: у Руанду, Га?ц?, Косава, Дарфур, Па?днёвую Аз?ю пасля цунам?, С?рыю. Ён наведва? лагеры бежанца?, сустрака?ся з ацалелым? ? сваякам? ахвяр, перадава? Папу ?нфармацыю, наладжва? кантакты з мясцовым? Касцёлам?, запраша? катал?цк?я арган?зацы? дапамог? да супрацо?н?цтва ? прыма? удзел у каардынацы? надзвычайнай дапамог?. Старшыня Cor Unum звычайна прывоз?? чэк ад Пантыф?ка, каб палегчыць вырашэнне самых надзённых праблем. Ён таксама звязва?ся з цэнтрам? мясцовага самак?равання для аказання дапамог? пацярпелым.
З гадам? гэтыя задачы пашырал?ся, узмацнялася супрацо?н?цтва з буйным? дыбрачынным? арган?зацыям?. Акрамя таго, за Радай был? прызнаны юрыдычныя па?намоцтвы, напрыклад, у дачыненн? да Caritas Internationalis, але таксама некаторых папск?х фонда?, так?х як Populorum Progressio для Лац?нскай Амерык? ? Фонду Яна Па?ла II для Сахеля. Першапачатковая мэтай апошняга было гарантаванне людзям доступу да вады, напрыклад, шляхам буда?н?цтва калодзежа?. Аднак з цягам часу на першы план выйшла праблема м?грацы?: Сахель ста? важным транз?тным шляхам для людзей з па?днёвай Сахары, як?я ?мкнуцца дабрацца да Е?ропы. Важную ролю адыгрывал? так?я пытанн?, як стварэнне працо?ных месца?.
З 2017 г. Дыкастэрыя па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека ? значнай ступен? працягвае працу папярэдн?ка ? якасц? органа, як? каардынуе дабрачыннасць Касцёла ? працу на карысць ?нтэгральнага разв?цця. Таксама працягваюцца тэалаг?чныя разважанн? ? клопат пра катал?цк? проф?ль дапамог?.