蜜桃交友

Пошук

?люстрацыйная выява ?люстрацыйная выява 

50 гадо? таму Пантыф?к ствары? дыкастэрыю па дабрачыннасц?

50 гадо? таму, 15 л?пеня 1971 г., рашэннем Па?ла VI была створана Папская рада Cor Unum, якую ? пачатку 2017 г. уключыл? ? Дыкастэрыю па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

На той час новая структура пав?нна была каардынаваць дабрачынную дзейнасць Касцёла, падтрымл?ваць усебаковае разв?ццё чалавека ? хрысц?ян, а таксама ад ?мя Папы аказваць дапамогу пацярпелым у крыз?сах ? катастрофах.

Рада каардынавала катал?цк?я дабрачынныя ?н?цыятывы ? кантралявала дзейнасць Caritas Internationalis. Апошн?м яе старшынёй бы? кардынал Рабер Сара. У рамках рэформы Рымскай куры? 1 студзеня 2017 г. кампетэнцыя Рады была перададзена створанай Франц?шкам Дыкастэры? па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека.

З самага пачатку Cor Unum змяшчала сваю дзейнасць у кантэксце сацыяльнага служэння, якое Касцёл ажыцця?ля? праз Папскую раду Iustitia et Pax. Кал? "сацыяльнае служэнне" тычылася ? першую чаргу грамадскага разв?цця, у Cor Unum на першы план выходз?л? душпастырск?я ? тэалаг?чныя акцэнты. Акрамя матэрыяльнай беднасц? ?снуе ? духо?ная; Касцёл не пав?нен заплюшчваць вочы на абедзве – гэта бы? дэв?з Папскай рады.

Cor Unum ?мкнулася, у прыватнасц?, пабудаваць тэалаг?чны фундамент для матывавання верн?ка? да "служэння любов?", як?м з'я?ляецца Caritas. Нямецк? кардынал Па?ль Ёзэф Кордэс, старшыня дыкастэры? ? 1995-2000 гадах, успам?на?, што падчас уступлення на пасаду Ян Павел ?? сказа? яму: "Caritas пачынаецца не з грошай". Папа падкрэсл?? тады, што “caritas” з'я?ляецца адным з асно?ных абавязка? кожнага ахрышчанага, ? таму катал?цк?я арган?зацы? дапамог? пав?нны мець выразны катал?цк? проф?ль. Адсюль Кордэс аддава? перавагу называць працу, якой к?рава?, "папск?м карытасам".

Cor Unum стала вядома дапамогай у крыз?сных с?туацыях ? катастрофах. У выпадку канфл?кта? ? стых?йных бедства? старшыня дыкастэры? часта ездз?? у якасц? першага прадста?н?ка Апостальскай Стал?цы ? пацярпелыя рэг?ёны: у Руанду, Га?ц?, Косава, Дарфур, Па?днёвую Аз?ю пасля цунам?, С?рыю. Ён наведва? лагеры бежанца?, сустрака?ся з ацалелым? ? сваякам? ахвяр, перадава? Папу ?нфармацыю, наладжва? кантакты з мясцовым? Касцёлам?, запраша? катал?цк?я арган?зацы? дапамог? да супрацо?н?цтва ? прыма? удзел у каардынацы? надзвычайнай дапамог?. Старшыня Cor Unum звычайна прывоз?? чэк ад Пантыф?ка, каб палегчыць вырашэнне самых надзённых праблем. Ён таксама звязва?ся з цэнтрам? мясцовага самак?равання для аказання дапамог? пацярпелым.

З гадам? гэтыя задачы пашырал?ся, узмацнялася супрацо?н?цтва з буйным? дыбрачынным? арган?зацыям?. Акрамя таго, за Радай был? прызнаны юрыдычныя па?намоцтвы, напрыклад, у дачыненн? да Caritas Internationalis, але таксама некаторых папск?х фонда?, так?х як Populorum Progressio для Лац?нскай Амерык? ? Фонду Яна Па?ла II для Сахеля. Першапачатковая мэтай апошняга было гарантаванне людзям доступу да вады, напрыклад, шляхам буда?н?цтва калодзежа?. Аднак з цягам часу на першы план выйшла праблема м?грацы?: Сахель ста? важным транз?тным шляхам для людзей з па?днёвай Сахары, як?я ?мкнуцца дабрацца да Е?ропы. Важную ролю адыгрывал? так?я пытанн?, як стварэнне працо?ных месца?.

З 2017 г. Дыкастэрыя па служэнн? ?нтэгральнаму разв?ццю чалавека ? значнай ступен? працягвае працу папярэдн?ка ? якасц? органа, як? каардынуе дабрачыннасць Касцёла ? працу на карысць ?нтэгральнага разв?цця. Таксама працягваюцца тэалаг?чныя разважанн? ? клопат пра катал?цк? проф?ль дапамог?.

15 л?пеня 2021, 11:52