蜜桃交友

Пошук

Ян Павел ?? у мячэц? Амэяда? у Дамаску Ян Павел ?? у мячэц? Амэяда? у Дамаску 

20 гадо? таму Ян Павел II ста? першым Папам, як? наведа? мячэць

Гэтым? дням? адзначаецца 20-годдзе падарожжа Яна Па?ла ?? па слядах св. Па?ла. Яго назвал? г?старычным, ? прычынай таму ста? в?з?т Пантыф?ка ? мячэць Амэяда? у Дамаску.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

У Вял?к? юб?лей 2000 года Ян Павел II ме? намер прайсц? ? якасц? п?л?грыма па слядах Святога П?сання: ад Майсеевай гары С?най, праз месцы дзейнасц? Езуса ? Святой Зямл?, да Дамаска, дзе адбылося стана?ленне Са?ла, як? першапачаткова змага?ся супраць хрысц?ян, як Апостала народа?. Гэта не бы? н? аф?цыйны дзяржа?ны в?з?т, н? пастырская паездка. 20 гадо? таму п?л?грымк? был? адз?най формай, якая давала Пантыф?ку магчымасць наведаць пал?тычна складаныя рэг?ёны – ?ншага варыянту не было.

Ян Павел ?? прыбы? у мячэць Амэяда? у Старым горадзе Дамаска 6 мая 2001 г. Яна знаходз?цца недалёка ад месца, дзе бы? ахрышчаны св. Павел. Святы Айцец, звярну?ся да хрысц?ян ? мусульман з просьбай аб узаемнай павазе ? цярп?масц?. Ён нагада?, што аднос?ны пам?ж дзвюма рэл?г?ям? пав?нны характарызавацца дыялогам, а не канфл?ктам?, бо рэл?г?я н?кол? не можа падтрымл?ваць або апра?дваць нянав?сць ? гвалт.

Госця сустрэ? сябро?ск?м? словам? тагачасны 85-гадовы с?рыйск? Вял?к? муфц?й Ахмад Куфтары, вядомы адкрытасцю да дыялогу. Папа зня? абутак ? разам з шэйхам – абодва ап?раючыся на палк? – увайшо? у мячэць, узведзеную на месцы базыл?к? св. Яна Хрысц?целя, якога хрысц?яне л?чаць апошн?м б?блейск?м прарокам да з'я?лення Хрыста, а мусульмане прызнаюць як Яхджу, сына Захары?, аднаго з прарока?.

На багата аздобленым дзядз?нцы, пад залац?ста-зялёным фасадам з выявай раю, Ян Павел ?? закл?ка? хрысц?ян ? мусульман да супрацо?н?цтва на карысць чалавецтва. Ён падкрэсл??, што яны пав?нны разглядаць сябе ? якасц? партнёра?, ? нагада? пра поспех? ? м?жрэл?г?йным дыялогу, напрыклад, абмен з Ка?рск?м ун?верс?тэтам Аль-Азхар. Але хрысц?янска-?сламск? дыялог не можа абмяжо?вацца да сустрэч некальк?х ?нтэлектуала?. Пав?нен адбывацца “жыццёвы дыялог”, м?рнае ? сябро?скае су?снаванне прадста?н?ко? абедзвюх рэл?г?й, - адзначы? у 2001 г. Ян Павел ??.

27 красав?ка 2021, 11:19