蜜桃交友

Пошук

?люстрацыйнае фота ?люстрацыйнае фота 

2018 – дыпламатычны год Святога Пасаду

Святы Пасад падтрымл?вае дыпламатычныя аднос?ны з 183 кра?нам?. Да гэтай л?чбы трэба дадаць прадста?н?цтвы пры Е?рапейск?м Саюзе ? Суверэнным Мальтыйск?м Ордэне.

Сва?х пастаянных дыпламата? пры Святым Пасадзе маюць 89 кра?н, у тым л?ку Е?расаюз ? Мальтыйск? Ордэн. Астатн?я прадста?ляюць паслы, як?я пастаянна пражываюць у ?ншай дзяржаве. У Рыме свае аддзяленн? маюць Л?га арабск?х дзяржа?, М?жнародная арган?зацыя па м?грацы? ? Вярхо?ны кам?сар Арган?зацы? Аб’яднаных Нацый па справах бежанца?.

На працягу 2018 г. Святы Пасад падп?са? некальк? м?жнародных дамо?. 26 чэрвеня было заключана пагадненне з Рэспубл?кай Сан-Марына па выкладанн? катал?цкай рэл?г?? ? дзяржа?ных школах. 23 жн??ня было ратыф?кавана рамачнае пагадненне пам?ж Святым Пасадам ? Рэспубл?кай Бен?н па юрыдычным статусе Катал?цкага Касцёла ? гэтай афрыканскай кра?не. 22 верасня было падп?сана ватыкана-к?тайскае часовае пагадненне па прызначэнн? б?скупа? у К?та?.

Акрамя таго, 16 л?пеня Святы Пасад ратыф?кава? Рэг?янальную канвенцыю ЮНЕСКА аб прызнанн? квал?ф?кацый вышэйшай адукацы? ? кра?нах Аз?? ? Ц?хага ак?яну, а 21 мая далучы?ся да пагаднення па культурных маршрутах Савета Е?ропы. 30 л?стапада 2018 г. Ватыкан увайшо? у Адз?ную зону плацяжо? у е?ра (SEPA).

Нав?на ? фармаце а?дыё
08 студзеня 2019, 11:55