Касцёл у ?тал?? нак?руе м?льён е?ра ва ?сходняе Конга
Аляксандр Амяльчэня - Pope
Рашэнне аб экстраннай дапамозе было прынята 3 лютага 2025 года ? Рыме на фоне пагаршэння гуман?тарнай с?туацы? ? рэг?ёне. Як паведамляе прэс-служба ?тальянскага еп?скапату, сродк? будуць нак?раваныя на падтрымку м?рнага насельн?цтва, якое пакутуе ад ваенных дзеяння?.
Асабл?вую занепакоенасць выкл?каюць масавыя забойствы, як?я ажыцця?ляюцца баев?кам? па?станцкай групо?к? М23. Б?скупы падкрэсл?ваюць, што ахвярам? становяцца пераважна м?рныя жыхары, у тым л?ку дзец?, нема?ляты, жанчыны ? бездапаможныя людз?.
Касцёл ? дабрачынныя арган?зацы? ?тал?? зда?на падтрымл?ваюць розныя праекты ? Дэмакратычнай Рэспубл?цы Конга. Паводле даных еп?скапату, з 1991 года на падтрымку каля 1200 праекта? было нак?равана 136 м?льёна? е?ра.
Нягледзячы на тое, што пасля захопу Гомы па?станцам? баявыя дзеянн? з кангалезскай арм?яй спын?л?ся, гуман?тарныя арган?зацы? адзначаюць, што с?туацыя застаецца няпэ?най.
Дэмакратычная Рэспубл?ка Конга, дзе пражывае 115 м?льёна? чалавек, з'я?ляецца другой па вел?чын? кра?най у Афрыцы. Усходняя частка кра?ны багатая на прыродныя рэсурсы, у прыватнасц? калтан (кашто?ная руда танталу ? н?об?ю), як? з'я?ляецца прадметам жорсткай барацьбы, у тым л?ку з боку суседняй Руанды. Акрамя групо?к? М23, якая ?зн?кла ? 2012 годзе, у рэг?ёне дзейн?чае каля 100 ?ншых узброеных фарм?равання?.