蜜桃交友

Пошук

?люстрацыйнае фота ?люстрацыйнае фота 

2021 – цяжк? год для хрысц?ян ва ?с?м свеце

416 м?льёна? хрысц?ян з’я?ляюцца ахвярам? дыскрым?нацы? ? пераследу. На гэтую тэму неахвотна п?шуць сусветныя СМ?, пакуты верн?ка? сустракаюцца з абыякавасцю пал?тыка?.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

Папск? фонд Дапамога Касцёлу ? патрэбе, як? на працягу мног?х гадо? адсочвае с?туацыю хрысц?ян ва ?с?м свеце, за?важае, што надзвычай цяжк?м для паслядо?н?ка? Хрыста ста? канец 2021 года.

Апошн?я звестк? кажуць пра хвалю антыхрысц?янскай дыскрым?нацы? ? ?нды?, дзе ?лады хочуць абмежаваць дзейнасць хрысц?ян ? ?зяць пад кантроль сродк?, як?я яны атрымл?ваюць з-за мяжы, кантралюючы рахунк? манаск?х кангрэгацый ? хрысц?янск?х фонда? ? асацыяцый. Гэта балюча адб?лася ? тым л?ку на М?с?янерках любов? Мац? Тэрэзы.

У сваю чаргу ?нфармацыя аб далейшых расправах над хрысц?янам? паступ?ла ? апошн?я дн? з М'янмы ? Мазамб?ка.

“Гэта бы? не вельм? добры год для свабоды рэл?г??. Хрысц?яне ?сё яшчэ шмат пакутуюць, а свет пра гэта ма?чыць”, - звярну? увагу Алесандра Мантэдура з ?тальянскага оф?са Дапамог? Касцёлу ? патрэбе. Ён падкрэсл??, што паездка Франц?шка ? ?рак раскрыла драму самага жорсткага пераследу апошняга дзесяц?годдзя, але ?сламск? тэрор, як? лютуе ? ?ншых кра?нах, не згадваецца дагэтуль.

“На жаль, мы наз?раем прагрэс?руючую радыкал?зацыю ? распа?сюджванне з'я?, звязаных з джыхадам. Па ?сёй Афрыцы, ад Афрык? на по?дзень ад Сахары да Усходняй Афрык?, ?снуе прынамс? некальк? дзясятка? тэрарыстычных арган?зацый з амб?цыям? ?сталяваць свой хал?фат на гэтых тэрыторыях”, - за?важы? супрацо?н?к папскага фонду. Ён згада? Бурк?на-Фасо, Н?гер, Чад, Мал?, Камерун ? Н?герыю.

Па словах Мантэдура, напрыклад, у Бурк?на-Фасо, дзе да 2015 года было выключна м?рнае су?снаванне розных рэл?г?й ? плямён, с?туацыя жахл?ва пагоршылася. Па дадзеных Сусветнай арган?зацы? аховы здаро?я, ажно 60% тэрыторы? кра?ны больш не даступныя для гуман?тарнай дапамог?. Сёння тут м?льёны ?нутрана перамешчаных асоб ? тых, хто шукае прытулку ? суседн?х кра?нах. Гэтак жа цяжка хрысц?янам у Пак?стане.

“Аднак гэта с?туацыя не знаходз?ць належнага адлюстравання ? СМ? ? сусветнай пал?тыцы. Захо?ваецца занадта абыякавае ста?ленне да гэтых трагедый”, - з жалем за?важы? супрацо?н?к ?тальянскага оф?са Дапамог? Касцёлу ? патрэбе.

05 студзеня 2022, 10:26