蜜桃交友

Пошук

Франц?шак адразу пасля абрання. 13.03.2013 Франц?шак адразу пасля абрання. 13.03.2013 

9-я гадав?на абрання Франц?шка

Франц?шак адзначае 13 сакав?ка 2022 года 9-ю гадав?ну пачатку свайго пантыф?кату.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

Нав?ну аб рашэнн? Калег?? кардынала? абраць Пантыф?кам кардынала Хорхэ Марыа Бергол?а, арцыб?скупа Буэнас-Айрэса, абвясц?? 13 сакав?ка 2013 года кардынал-протадыякан Жан-Лу? Таран. Ён ста? 266-м пераемн?кам святога Пятра.

Франц?шак – першы езу?т ?, амаль за 200 гадо?, – першы манах на Пасадзе святога Пятра, першы з-за меж Е?ропы за трынаццаць стагоддзя? ? першы з Амерык?. “Перш чым б?скуп бласлав?ць людзей, прашу вас памал?цца да Бога аб благасла?ленн? для мяне”, - сказа? ён у сваёй першай прамове.

В?таючы журнал?ста? 16 сакав?ка 2013 года, ён прызна?ся: “Ах, як бы я хаце? Касцёла беднага ? Касцёла для бедных!”. Франц?шак пасял??ся не ? Апостальск?м палацы, а ? Доме святой Марты – ватыканск?м гатэл?.

19 сакав?ка 2013 года адбылася ?на?гурацыя Пантыф?кату. Ва ?рачыстай ?мшы ?дзельн?чал? каля 150 тысяч чалавек, у тым л?ку 132 дзяржа?ныя дэлегацы? ? 33 прадста?н?к? ?ншых канфес?й ? рэл?г?й.

Святы Айцец прамов?? гам?л?ю, у якой прадстав?? праграму свайго Пантыф?кату. “Ахо?ваць Езуса з Марыяй, ахо?ваць усё стварэнне, ахо?ваць кожнага чалавека, асабл?ва самых бедных, ахо?ваць нас сам?х – гэта тое служэнне, да якога пакл?каны б?скуп Рыма”, - сказа? тады Франц?шак. Ён заяв??, што "не трэба баяцца дабрын? ? пяшчоты", адзначы?шы, што менав?та так ён разумее сваё служэнне як Наступн?ка святога Пятра. У той жа час ён падкрэсл??, што “рэальная ?лада – гэта служэнне”.

13 сакав?ка 2022, 12:03