Мал?тва за еднасць хрысц?ян: 1700 гадо? Н?кейскаму Сабору
Аляксандр Амяльчэня - Pope
Першы агульны для вызна?ца? Хрыста Сабор, як? адбы?ся ? 325 годзе ? Н?ке?, ста? вызначальным для фарм?равання хрысц?янскай дактрыны. Менав?та там бы? сфармуляваны Н?кейск? С?мвал веры, як? ? сёння з'я?ляецца асновай хрысц?янскага веравызнання для большасц? канфес?й.
"Ц? верыш у гэта?" – словы з Евангелля паводле Яна (11, 26) стал? цэнтральнай тэмай разважання? на 2025 год. Яны закл?каюць верн?ка? паглыб?цца ? сутнасць сваёй веры ? пераасэнсаваць яе ? святле агульнай хрысц?янскай спадчыны. У прадмове да матэрыяла? падкрэсл?ваецца ?н?кальнасць гэтай гадав?ны для разважання ? святкавання агульнай хрысц?янскай веры, выказанай у С?мвале веры.
выйшл? сумесна пад эг?дай Дыкастэры? спрыяння хрысц?янскаму адз?нству ? Сусветнай рады Цэрква? (WCC). Яны будуць разасланыя ?с?м супольнасцям, як?я ?ваходзяць у аб’яднанне, ? катал?цк?м б?скупск?м канферэнцыям па ?с?м свеце.
Традыцыйна Тыдзень мал?тва? аб еднасц? хрысц?ян у па?ночным па?шар'? праводз?цца з 18 па 25 студзеня. У па?днёвым па?шар'? мног?я Цэрквы выб?раюць ?ншы час, часта каля ?рачыстасц? Спаслання Духа Святога (Пяц?дзясятн?цы), якая таксама с?мвал?зуе еднасць хрысц?ян.
"Гэты Тыдзень мал?тва? – не проста фармальнасць, але магчымасць для ?с?х хрысц?ян адчуць сваю еднасць у Хрысце, нягледзячы на канфес?йныя адрозненн?", - падкрэсл?ваецца ? сёлетн?х матэрыялах.
Тыдзень мал?тва? аб еднасц? хрысц?ян 2025 года абяцае стаць значнай падзеяй, спрыяючы ?мацаванню сувязя? пам?ж хрысц?янам? розных традыцый ? нагадваючы пра агульныя каран? веры, замацаваныя на Н?кейск?м Саборы 1700 гадо? таму.