Тыдзень у Беларус? – важнае
Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Pope
Б?скуп-нам?нат Андрэй Зноска папрас?? аб мал?тве, каб годна прыступ?ць да новага служэння. 19 л?пеня 2024 года ? касцёле ? Смаргон? каад’ютар Гродзенскай дыяцэз?? б?скуп Уладз?м?р Гуляй абвясц??, што рашэннем Папы Франц?шка ксёндз Андрэй Зноска, пробашч л?дскай параф?? Божай М?ласэрнасц?, прызначаны дапаможным б?скупам П?нскай дыяцэз??. Нам?нат адзначы?, што ? духу паслухмянасц? прымае волю Святога Айца, як? даручае яму новыя задачы ? Касцёле, ? папрас?? аб мал?тве, каб найлепшым чынам падрыхтавацца да прыняцця б?скупскага пасвячэння ? быць добрым пастырам для верн?ка?, да як?х будзе пасланы.
Агульнабеларуск?я дн? моладз? адкрыл?ся ? Браславе. В?цебская дыяцэз?я з нагоды 25-годдзя заснавання запрас?ла катал?цкую моладзь з усёй кра?ны на 4-я Агульнабеларуск?я дн? моладз?, як?я адкрыл?ся 19 л?пеня 2024 года ? санктуары? Мац? Божай Валадарк? азёра?. У праграме – набажэнствы, канферэнцы?, працы ? групах, дыялог з б?скупам?, ?нтэграцыйны час.
Урачыстасц? ? гонар Мац? Божай Шкаплернай праходзяць у Гудага?. 20-21 л?пеня 2024 года ? дыяцэз?яльным фэсце ? гудагайск?м санктуары? ?дзельн?чаюць ?ерарх? – сёлета тут адзначаюць 260 гадо? з пачатку служэння ? параф?? кармел?та? босых. Напярэдадн? ? Гудага? адзначыл? адпустовую ?рачыстасць Найсвяцейшай Панны Мары? з Гары Кармель ? благаслав?л? ф?гуру анёла, усталяваную каля святын?.
У В?шневе благаслав?л? помн?к на маг?ле айца Стан?слава М?хальскага, закатаванага за веру. Езу?т, як? служы? у В?шневе, прыня? тут мучан?цкую смерць ад рук камсамольца? у перыяд вая?н?чага атэ?зму. Няда?на на яго маг?ле пры касцёле ?станав?л? новы помн?к ? запрас?л? на яго благасла?ленне 13 л?пеня 2024 года пробашча параф?? святога Уладз?слава ? В?цебску айца В?ктара Жука, айца Рышарда Матэюка з Польшчы, ксяндза Артура Ляшне?скага, як? бы? ?н?цыятарам вывучэння жыцця айца Стан?слава М?хальскага.
П?л?грымка да месца смерц? благасла?лёнай Мар’яны Бярнацкай праходз?ць на Гродзеншчыне. 20 л?пеня 2024 года верн?к? выйшл? з абласнога цэнтра ? Навумав?чы да месца спачыну жыхаро? Гродна ? Л?пска, расстраляных нацыстам? ? л?пен? 1943 года. Сярод ахвяр Другой сусветнай вайны была ? Мар’яна Бярнацкая. Увечары на месцы трагеды? запланавана святая ?мша ? памяць аб заг?нулых.
Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholicnews.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.