蜜桃交友

Пошук

2023.05.27   tydzien belarus

Тыдзень у Беларус? – важнае

Агляд найбольш значных падзей, як?я адбыл?ся ? Катал?цк?м касцёле ? Беларус? на гэтым тыдн?, падрыхтавала Беларуская рэдакцыя Pope. Прапануем вашай увазе самае важнае з жыцця беларуск?х катол?ка?.

Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Pope

Апостальск? нунцый удзял?? б?скупскае пасвячэнне Уладз?м?ру Гуляю. 25 мая 2024 года святую ?мшу ? гродзенскай катэдры ?значал?? арцыб?скуп Антэ Ёз?ч – з рук прадста?н?ка Папы Франц?шка Уладз?м?р Гуляй атрыма? б?скупскае пасвячэнне ? распача? служэнне ? якасц? б?скупа-каад’ютара Гродзенскай дыяцэз??.

Ксяндзу Уладз?славу Завальнюку нададзены тытул Капелана Яго Святасц?. 23 мая 2024 года пра гэта паведам?? М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? арцыб?скуп Юзаф Стане?ск? падчас пастырскай сустрэчы духавенства арх?дыяцэз?? ? Будславе. Па яго просьбе Папа Франц?шак нада? ганаровы тытул ксяндзу Завальнюку, як? адзначае 50-годдзе святарскага служэння ? 75-гадовы юб?лей з дня нараджэння. Наданне ганаровага тытула папскага прэлата з’я?ляецца выразам прызнання вял?к?х заслуг перад Касцёлам.

?нфаркт ? аперацыю на сэрцы перанёс арцыб?скуп Тадэвуш Кандрусев?ч. Ганаровы ?ерарх выйша? са шп?таля ? 23 мая 2024 года ?дзельн?ча? у сустрэчы духавенства М?нска-Маг?лё?скай арх?дыяцэз??. Арцыб?скупу-эмерыту – 78 гадо?. Сёлета ? лютым ён трап?? у шп?таль, дзе медык? прыводз?л? ? норму рытм сэрца, а ? лютым 2023 года перанёс аперацыю па выдаленн? пухл?ны.

Дзец? з Беларус? ск?равал?ся на Сусветныя дн? дз?цяц? ? Рым. 19 мая 2024 года п?л?грымку дзвюх груп дзяцей перад выездам на вакзале благаслав?? на добрую дарогу М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? арцыб?скуп Юзаф Стане?ск?. Сусветныя дн? дз?цяц? ?першыню ? г?сторы? праходзяць у Рыме 25-26 мая. ?н?цыятарам ?х правядзення ста? Папа Франц?шак. Для ?дзелу ? сустрэчы было пададзена больш за 64 тысяч заявак з 85 кра?н, у тым л?ку з Беларус?.

На Гродзеншчыне разв?тваюцца са шматгадовым дэканам Масто?скага дэканату. 22 мая 2024 года на 64 годзе жыцця адышо? у вечнасць ксёндз Рышард Якубец, пробашч параф?? ? М?келе?шчыне, былы дэкан Масто?скага дэканату. Пахавальныя цырымон?? адбудуцца 26-27 мая ? касцёле ? М?келе?шчыне, дзе ён больш за 30 гадо?, да моманту рапто?най смерц? ? шп?тал?, бы? пробашчам параф?? Адведз?на? Найсвяцейшай Панны Мары?. Таксама святар служы? у параф?? ? Мастах, дзе к?рава? буда?н?цтвам касцёла.

Адкрыта рэг?страцыя ? п?л?грымк? ? Будсла?. Пешыя паломн?цтвы ? Нацыянальны санктуарый з розных кутко? Беларус? распачнуцца з канца чэрвеня. Традыцыйная п?л?грымка з М?нска ? Будсла? стартуе 1 л?пеня 2024 года ? працягваецца пяць дзён, адлегласць, якую пераадолеюць п?л?грымы пешк?, складае 125 к?ламетра?. Сёлетн? Будсла?ск? фэст пройдзе 5 ? 6 л?пеня – падчас яго адбудзецца прысвячэнне М?нска-Маг?лё?скай арх?дыяцэз?? ? Касцёла ? Беларус? Найсвяцейшаму Сэрцу Езуса.

Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.

25 мая 2024, 12:29