Тыдзень у Беларус? – важнае
Павел М?цкев?ч – спецыяльна для Pope
?ерарх? цэлебравал? святочныя Э?харысты? ? М?нску ? рэг?ёнах. У прыватнасц?, арцыб?скуп-эмерыт Тадэвуш Кандрусев?ч на святы Божага Нараджэння наведа? сваю родную параф?ю ? Адэльску. У гам?л?? падчас святой ?мшы 25 снежня 2023 года заслужаны ?ерарх падкрэсл??, што са свята? Нараджэння Пана трэба выйсц? "новым?, духо?на адроджаным? ? ?мацаваным? пра?дай Бога?цела?лення, каб Божаю моцаю перамагаць зло ? будаваць цыв?л?зацыю жыцця, м?ру ? любов?".
Б?скупы звярнул?ся да верн?ка? на нядзелю Святой Сям’?. Свята з’я?ляецца нагодай, каб падзякаваць Богу за ?с?х, хто абвяшчае Евангелле жыцця, ацан?ць дзеянн? руха? ? асоб добрай вол?, як?я прагнуць забяспечыць абарону жыцця кожнага дз?цяц?, гаворыцца ? паведамленн? б?скупскай канферэнцы?. Асабл?вую падзяку б?скупы выказал? ?дзельн?кам мал?то?най ?н?цыятывы Духо?нага ?сына?лення.
Падарунак ад Папы Франц?шка прыбы? у Оршу. 27 снежня 2023 года ? мясцовую параф?ю святога Юзафа дастав?л? ружанец – падарунак Святога Айца для дзяцей з Беларус?, як? ён перада? з нагоды мал?то?най акцы? М?льён дзяцей мол?цца на Ружанцы. Паводле жадання Пантыф?ка, ружанец будзе перадавацца з параф?? ? параф?ю, каб запрашаць як мага больш дзяцей ? дарослых мал?цца аб м?ры у свеце.
Арцыб?скуп Юзаф Стане?ск? ?дзельн?ча? у свяце грэка-катол?ка? М?нска. 26 снежня 2023 года М?трапал?т М?нска-Маг?лё?ск? ?значал?? цэлебрацыю Л?тург?? падчас свята грэка-катал?цкай параф?? святога ? праведнага Язэпа – з нагоды свята Сабору Найсвяцейшай Багародз?цы верн?к? ?шано?вал? таксама святога Абранн?ка Мары?. На ягонай рол? як абаронцы Святой Сям’? засяродз?? увагу ?ерарх у гам?л??.
Ял?нку для стал?чнай параф?? Чырвонага касцёла благаслав?? б?скуп Каз?м?р Вел?каселец. З мал?твай аб найхутчэйшым адна?ленн? параф?яльнага жыцця ? зачыненай святын? Генеральны в?карый П?нскай дыяцэз?? благаслав?? святочнае дрэва на новабудо?л? катал?цкай святын? ? Гомел?. Ял?нку ? ясл? з нованароджаным Дз?цяткам Езусам устанав?л? побач з Чырвоным касцёлам. Тым часам параф?я святога Сымона ? святой Алены звярнулася да ?лада? з просьбай дапусц?ць верн?ка? да рэста?рацыйных прац у касцёле, як?я запланаваныя на пачатак 2024 года.
Падрыхтавана паводле grodnensis.by, catholic.by ? ?ласнай ?нфармацы?.