30-годдзе Renovabis. Юб?лейны кангрэс у Мюнхене
Аляксандр Амяльчэня - Pope
Кольк? падзей адбылося за тры дзесяц?годдз?, кольк? праекта? было рэал?завана, як?я ?н?цыятывы застаюцца актуальным? – усе гэтыя пытанн? на павестцы дня форума. На Кангрэсе не тольк? падвядуць вын?к?, але ? вызначаць планы на будучыню.
Удзельн?к? абмяркуюць як агульныя для Цэнтральнай, Усходняй ? Па?днёва-Усходняй Е?ропы сацыяльныя ? грамадск?я праблемы, так ? рэл?г?йныя пытанн?, а таксама перамены, як?я адбыл?ся ? гэтых сферах за 30 гадо?.
На кангрэсах м?нулых гадо? уздымал?ся пытанн? манаск?х супольнасцей, м?гранта?, пандэм??. Дарэчы, упершыню ? 2020 годзе сустрэча прайшла ? анлайн-фармаце. ? за дыскус?ям? гэтага года змогуць сачыць анлайн тыя, хто валодае нямецкай, англ?йскай ц? ?тальянскай мовам?. Сёлетняя тэма: Свабода, як я яе разумею... Е?ропа ? перыяд пам?ж новым абуджэннем, расчараваннем ? пагрозай.
Удзельн?кам? форума ? 2023 годзе па традыцы? стал? прадста?н?к? свецк?х ? рэл?г?йных структур з усёй Е?ропы. Асабл?вую ?вагу яны нададуць сучасным выкл?кам, на як?я неабходна адказваць ужо сёння. Акрамя лекцый ? панэльных дыскус?й запланаваны асобная дыялогавая пляцо?ка, якая дасць магчымасць выказваць свае ?дэ? ? прапановы.
У пачатку Кангрэса, 12 верасня, ?н?цыятыва сал?дарнасц? Renovabis адзначыць сваё 30-годдзе Нешпарам? ? мюнхенск?м касцёле святога С?львестра, пасля чаго ? гонар юб?лею адбудзецца святочнае мерапрыемства ? Баварскай катал?цкай акадэм??, на як?м з асно?ным дакладам выступ?ць былы федэральны прэз?дэнт Ёах?м Га?к.
М?жнародны кангрэс Renovabis, як? праводз?цца штогод з 1997 года, служыць для ?нфармавання ? абмеркавання важных падзей у Касцёле ? грамадстве. За 30 гадо? ён ператвары?ся ? дыялогавую пляцо?ку пам?ж Усходам ? Захадам.
З 1993 года Renovabis было рэал?завана амаль 26 тысяч праекта? у 29 кра?нах. Тольк? ? Беларус? ? 2022 годзе фонд нямецкага еп?скапату падтрыма? 30 праекта? на суму 1 320 400 е?ра.