蜜桃交友

Пошук

Дакумент з ватыканскага арх?ва з часо? пантыф?кату П?я XII Дакумент з ватыканскага арх?ва з часо? пантыф?кату П?я XII 

20 гадо? таму Ян Павел ?? адкры? арх?вы часо? ?? Сусветнай вайны

20 гадо? таму – 15 лютага 2003 года Ян Павел ?? дазвол?? навуко?цам з розных кра?н на пэ?ных умовах атрымаць доступ да Ватыканскага сакрэтнага арх?ва.

Аляксандр Амяльчэня - Pope

Гаворка ?шла пра дакументы 1922-39 гадо?, як?я тычыл?ся дзейнасц? П?я Х?? ? Святога Пасада перад Другой сусветнай вайной ? падчас яе. Рашэнне Пантыф?ка стала адказам на просьбы г?сторыка?, ? асабл?ва Сусветнага я?рэйскага кангрэса, растлумачыць, ц? сапра?ды П?й Х?? ма?ча? ? н?чога не раб??, ведаючы пра пераслед я?рэя? нацыстам?.

Папа скарыста?ся сва?м правам ? адкры? арх?вы не чакаючы завяршэння 70-гадовага тэрм?ну ад даты падзей, як?х яны датычаць.

Як ? ? выпадку з дзяржа?ным? арх?вам? ? ?ншых кра?нах, дакументы не могуць быць даступныя н?кому, пакуль не пройдзе нейк? час пасля ?х арх?вацы? – звычайна 50 гадо?, але ? Ватыкане гэты перыяд складае 70 гадо?, хоць Папа можа скарац?ць або пашырыць яго.

Ватыканск? апостальск? арх?? (назва была зменена ? 2019 годзе) у сучасным выглядзе ?снуе з 1612 года, з пантыф?кату Па?ла V. Самы стары дакумент, як? там захава?ся, – Liber diurnus Romanorum Pontificum, нап?саны на пергаменце ? 809 годзе, з'я?ляецца зап?сам аб ахвяраванн? Папу касцёла святога Пятра ? Вероне.

18 лютага 2023, 10:59