蜜桃交友

Пошук

La-messa-alla-giornata-della-vita-consacrata-a-Rakovnik-presieduta-da-mons-Stanislav-Zore-6.jpg

50 гадо? абно?ленаму абраду кансэкрацы? дзе?

Прайшло 50 гадо? пасля абвяшчэння абно?ленага абраду кансэкрацы? дзе? у Касцёле. Сёння ? свеце ?х нал?чваецца каля 5 тыс. Яны прысутн?чаюць на ?с?х кантынентах ? ? мног?х кра?нах – таксама ? ? Беларус?.

Гэта пакл?канне ?снавала ?жо ? першых хрысц?янск?х супольнасцях, але з цягам часу пайшло ? нябыт. Гаворка ?дзе пра “ordo virginum”, або пра “стан дзевы”, як? перажы? сваё адраджэнне дзякуючы папу Па?лу VI.

З нагоды юб?лею ? Ватыкане пав?нен бы? адбыцца м?жнародны кангрэс кансэкраваных дзе?, на як?м чакалася прысутнасць прадста?н?ц 61 кра?ны. Аднак з прычыны пандэм?? сустрэча была перанесена. Як ? ?рачысты абрад кансэкрацы?.

Праз уключэнне ? стан дзевы, кансэкраваныя жанчыны больш моцна ?нтэгруюцца ? жыццё сва?х дыяцэз?й. Жывучы ? сучасных умовах, яны сам? зарабляюць сабе на жыццё, акты?на ?дзельн?чаюць не тольк? ? касцёльным, але ? ? грамадска-пал?тычным жыцц?. Сярод ?х ёсць, сярод ?ншых наста?н?цы, журнал?стк?, жывап?сцы, урачы ? медсёстры. С?мвал кансэкрацы? – залаты пярсцёнак ? абавязацельства штодня мал?цца на Брэв?яры?.

Пасляс?надальная адгартацыя “Vita consacrata” адрозн?вае пяць форм кансэкраванага жыцця: манаск?я ?нстытуты, цалкам прысвечаныя кантэмпляцы?; манаск?я ?нстытуты, прысвечаныя апостальскай працы, свецк?я ?нстытуты; таварыствы апостальскага жыцця; а таксама “ordo virginum” – стан дзе?, пустэльн?ка? ? ?до?, прысвечаных Богу.

У першыя стагоддз? хрысц?янства апошняя была вельм? распа?сюджанай формай прысвячэння Богу, кал? арган?заванае манаскае жыццё яшчэ не ?снавала. Пазней яна пайшла ? нябыт. “Ordo virginum” бы? адно?лены ? Катал?цк?м Касцёле дзякуючы Другому Ватыканскаму Сабору. 31 мая 1970 г. Павел VI зацвердз?? абно?лены абрад кансэкрацы? дзе?.

29 мая 2020, 12:09