50 гадо? абно?ленаму абраду кансэкрацы? дзе?
Гэта пакл?канне ?снавала ?жо ? першых хрысц?янск?х супольнасцях, але з цягам часу пайшло ? нябыт. Гаворка ?дзе пра “ordo virginum”, або пра “стан дзевы”, як? перажы? сваё адраджэнне дзякуючы папу Па?лу VI.
З нагоды юб?лею ? Ватыкане пав?нен бы? адбыцца м?жнародны кангрэс кансэкраваных дзе?, на як?м чакалася прысутнасць прадста?н?ц 61 кра?ны. Аднак з прычыны пандэм?? сустрэча была перанесена. Як ? ?рачысты абрад кансэкрацы?.
Пасляс?надальная адгартацыя “Vita consacrata” адрозн?вае пяць форм кансэкраванага жыцця: манаск?я ?нстытуты, цалкам прысвечаныя кантэмпляцы?; манаск?я ?нстытуты, прысвечаныя апостальскай працы, свецк?я ?нстытуты; таварыствы апостальскага жыцця; а таксама “ordo virginum” – стан дзе?, пустэльн?ка? ? ?до?, прысвечаных Богу.
У першыя стагоддз? хрысц?янства апошняя была вельм? распа?сюджанай формай прысвячэння Богу, кал? арган?заванае манаскае жыццё яшчэ не ?снавала. Пазней яна пайшла ? нябыт. “Ordo virginum” бы? адно?лены ? Катал?цк?м Касцёле дзякуючы Другому Ватыканскаму Сабору. 31 мая 1970 г. Павел VI зацвердз?? абно?лены абрад кансэкрацы? дзе?.